Børnene synes at rengøring er sjov

På et eller andet museum var det altid vigtigt, at der er flot og rent. Dette lærte min bror desværre på den lidt trælse metode. Jeg arbejder som fungerende chef på et kunstmuseum. De udstiller mest berømte malerier, men vi havde ydermere flere skulpturer og statuer. De havde igennem en del år efterhånden anvendt et eller andet ret billigt firma til rengøring af vores museum. Vi havde aldrig spekuleret videre over kvaliteten af den her erhvervs rengøring. Indtil en ansatte kommenterede nogle steder i kunstmuseet, der ikke så ud til at være blevet gjort bare lidt rent. Da det er steder, som museets gæster kom, tog vi det her meget seriøst. Vi kontaktede vores erhvervs rengøring og forklarede betydningen af, at samtlige hjørner blev gjort fuldstændig rent. Med så utrolig mange daglige besøgende bliver museet ret hurtigt snavset og støvet. Det var særligt negativt, hvis gæsterne føler, at der var snavset rundt omkring på kunstmuseet.

To ugers tid derefter fik min bror endnu en anden bemærkning fra en helt anden af hans ansatte, der ikke troede, at maleriernes skrøbelige rammer blev gjort bare lidt rene, eftersom der flere steder er en del støv på rammerne.De går i fællesskab rundt til nogle forskellige kunstværker, og vi fik bekræftet denne mistanke. Jeg havde på daværende tid tanker om det at skifte vores erhvervs rengøring. Jeg havde imidlertid ikke gjort bare lidt ved det her. Jeg kontaktede vores rengøring og informerede virksomheden, at det er vigtigt, de ydermere gør rammerne helt rene.

Der går en måned uden problemer med vores erhvervs rengøring. Indtil han hører noget ganske forfærdeligt. Et af museets nye kunstværker er blevet beskadiget. Lidt af oliemalingen er kradset af oppe i et af hjørnerne af billedet. Jeg tænker, om det her kan  være vores rengøring, der havde lavet den her skade. Maleriet kostede 40,000 kr og havde blot hængt fremme i tre ugers tid. De undersøger sagen, og det ligner en eller anden skade, der kan være opstået i forbindelse med den daglige rengøring. Vi havde overvågningskameraer rundt omkring på vores museum, så han undersøger flere optagelser for at tjekke, hvad der egentlig er hændt. Normaltvis tjekker han aldrig disse optagelser igennem, men det her er et dyrt kunstværk, der er blevet skadet.

På nogle af optagelserne af rengøringen kan min bror se en eller anden rengøringsmand fra vores erhvervs rengøring, der bruger en klodset støvsuger til at rengøre rammen, plus manden ridser nærmest maleriet i et forsøg på at rengøre det. Jeg er chokeret over det, at vores rengøring er så utrolig ligeglad med vores kunstværker. Bagefter han så disse optagelser, kontaktede han vores erhvervs rengøring og stopper samarbejdet øjeblikkeligt. Herefter undersøger min bror udbuddet af erhvervs rengøring grundigt, inden han vælger et nye selskab til at skulle udføre rengøring for dem.

Vores nye erhvervs rengøring havde et personligt møde sammen med min bror, hvor vi gennemgik hele kunstmuseet. Jeg forklarede helt præcist, hvorledes han ønskede, at det hele blev gjort rent.  De hjælpsomme folk fra rengøringen kom ydermere med nogle meget gode tips til at skulle gøre kunstmuseet helt rent så snart og grundigt som overhovedet muligt. Disse folk havde nu varetaget erhvervs rengøring for dem i indtil flere måneder, og min bror var meget tilfredse for deres rengøring. Jeg holdt meget øje med, præcist hvor god al deres rengøring har været helt fra starten, men de var meget grundige. De var ydermere utrolig varsomme, da det kommer til at skulle fjerne støv fra samtlige af deres kunstværker. Jeg vil opfordre alle andre til at skulle tænke sig godt om, idet de skal udvælge en virksomhed til rengøring.