Brug lamper optimalt

Hvor mange overvejelser gør du dig egentlig over, hvilke slags lamper du vælger at benytte i din indretning?

Man kan jo hurtigt blive enige om, at det er essentielt at have lys derhjemme – og alle andre steder for den sags skyld – så man både kan udføre dagens opgaver under det mest optimale lys til hjemmearbejdsopgaver, efter det er blevet mørkt, hvor man også har brug for den rette mængde lys.

Nogle mennesker vælger dog en hurtig løsning ved “bare” at hive nogle lamper ned fra hylderne i tilbudsmarkedet, men hvorfor ikke gøre oplevelsen med at indrette lyssætningen derhjemme til en helhedsoplevelse, der kan give mange lysende stunder?

Selvfølgelig er det også et spørgsmål om størrelsen på pengepungen om, hvorvidt man investerer i nogle dyre designerlamper eller køber de billigste på genbrugsmarkedet, men man tør godt vove den påstand, at både dyre og billige lamper kan skabe specielle stemninger derhjemme, som du kan forandre efter lyst og skabe uforglemmelige stunder i lysets skær.

Var du for eksempel klar over, at væglamper kan erstatte mange af de andre lampers funktioner, man ellers sædvanligvis benytter sig af derhjemme?

Det kan være akavet og suge motivationen ud af en, når en loftlampe skal have skiftet pære, og man ikke kan nå den, men hvis man nu havde valgt at erstatte loftlampen med nogle ophængte væglamper på udvalgte steder, der kunne yde samme lysmængde, som den tidligere loftlampe kunne, så var det nemmere at komme op og skifte pære.

Eller hvad med at prøve at skifte hovedbelysninger i et lokale ud med at få sendt lys fra neden via en gulvlampe end at få det sendt fra oven fra en loftlampe? Du vil sikkert blive overrasket over, hvilken effekt det kan have på stemningen og følelsen af indretningen at prøve at ændre noget urørligt som lysretningen i hjemmet.

Forslaget herfra bliver, at du skal prøve at give dig i kast med at skabe forandringer derhjemme med de mange muligheder, som forskellige typer af lamper kan skabe.