Husk kloakkerne ved ejerskifte

20 december 2019 Lotte Hindsberg
Husk kloakkerne ved ejerskifte

Det er boligejerens ansvar at sørge for at vedligeholde grundens kloakker og kontakte en kloakmester, det kunne være en kloakmester i Holstebro, hvis der er mistanke om at der er brud på kloakken. Alligevel er der ikke mange, der får gennemgået kloakkerne ved at ejerskifte. Og det selvom at kloakkerne, især i gamle huse typisk er lavet af ler eller beton og derfor ofte kan være forskudte og der kan vokse trærødder op igennem eller det kan være en bolig for rotter.

Få gennemgået kloakkerne ved et ejerskifte

Står du og skal købe hus, især et ældre hus, er det en god ide at få en kloakmester ud og gennemgå husets kloakker på lige fod som husets elinstallationer og tilstandsrapport. Det er en god ide at sikre sig, at din ejerskifteforsikring også dækker kloakkerne. Derved undgår du ubehagelige og ofte ret dyre udgifter, skulle uheldet være ude. Det er samtidig en mulighed at overlade den praktiske kommunikation ejerskifteforsikringen til kloakmesteren. Husk at sikre dig at han har autorisation, samt erfaring med ejerskifte inden du overlader ansvaret og kommunikationen til ham.

Hvad bør du også kigge efter ved et huskøb

Er du ude og kigge på hus er det en god ide samtidig med at du kigger på elinstallationer, haven og køkkenet at du også tager et kig på husets tag og tagrender og sikre dig at de er lavet korrekt og der ingen fejl er. En tagrende er det selvfølgelig relativt nemt at skrifte, men overordnet skal de være i orden, samt renset for gamle blade og anden snavs. Derved er du med til at sikre dig at vandet kan komme korrekt ned i kloakken og ikke ind i huset med store og dyre konsekvenser som resultatet. Husk også at tjekke om tagrenderørene sidder fast og føres ordentlig ned til husets kloak. 

 

Flere Nyheder