Hvorfor gå i alkoholbehandling?

28 marts 2020 Astrid Pedersen
Hvorfor gå i alkoholbehandling?

Det er altid en rigtig god idé at opsøge professionel hjælp i form af alkoholbehandling, hvis forbruget af alkohol har taget overhånd.

Det kan godt være, at du måske ikke tænker, at det er nødvendigt for dig. Du har måske en fornemmelse af at du kan lægge flasken på hylden hvornår det skal være, og at alkoholen ikke styrer dit liv. Men hvis du regner lidt på dit daglige forbrug, og kigger på hvor meget det har eskaleret i løbet af de senere måneder, vil det måske nok stå klart at du har behov for hjælp – eller i hvert fald snart vil få det, hvis det fortsætter på den måde.

Derfor bør du faktisk allerede på nuværende tidspunkt overveje at søge hjælp til alkoholbehandling, også selv om du måske klarer såvel job som familiære og sociale forpligtelser fint ved siden af dit misbrug. Det er nemlig kun et spørgsmål om tid før det ikke længere kan lade sig gøre.

Et afhængigheds betinget misbrug går ikke over af sig selv, men vil tvært imod eskalere indtil det har det totale herredømme over din tilværelse. Dette gælder også for alkohol misbrug. Og du ønsker trods alt ikke at miste både familie, job og venner før du kommer i behandling.

Hvor kan jeg få en effektiv alkoholbehandling?

Hos Behandlingscenter Stien – et af de mere velrenommerede misbrugscentere i Danmark – tilbydes alkoholbehandling til alkoholikere i alle misbrugets faser. Er du hardcore alkoholiker, vil du blive tilbudt et indledende afrusnings forløb, hvor du under overvågede forhold vil blive fri for de giftstoffer som har fastholdt din krop i afhængigheden. Dernæst vil du komme i afvænnende terapi – individuelt såvel som i grupper – med det formål at komme til bunds i de problemer, som ligger til grund for dit misbrug.

Du kan læse mere, og kontakte Behandlingscenter Stien, på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder