Sådan bruger de datacenter

Undertegnede var faktisk med min klasse ude på en udflugt til sådan et rigtigt datacenter. Min EDB underviser ville jo gerne vise os alle hvorledes IT drift nu fungerer sådan ud i det virkelige liv. Det lyder jo måske en smule trist, men jeg havde nu en helt fantastisk dag. Vi havde en hel skoledag derude med et selskab som sælger serverløsninger og IT drift til de private og til erhverv. De har jo af den grund et stort datacenter hvor samtlige af deres servere er placeret.

Dagen startede med sådan at hele min klasse mødtes sammen ude foran dette firma. Vores lærer fortalte omkring hele dagens program. Vi begyndte så med sammen at få os noget morgenmad i fællesskab med de ansatte. Bagefter så så vi så en smule af selve deres virksomhed og hvorledes de arbejder. Og så havde vi så undervisning i et af deres mødelokaler hvor en ansat fortalte hvorledes de arbejder med IT drift, samt præcis hvor betydningsfuldt deres datacenter også er. Det var virkelig interessant sådan at lærer noget om præcis hvor smart de arbejder. Hvis der lige skete et lille problem med en server i deres datacenter, så opdager de det med det samme. Selvom det jo faktisk sker sjældent så er det vigtigt sådan hastigt at kunne fixe en dum fejl. De forklarede at lige præcis deres virksomed har en af de bedste onlinetider i hele Danmark. Dette er jo på grund af en god IT drift, og deres effektive datacenter.

Jeg blev helt spændt på at kigge på deres servere. For sådan et stort datacenter må jo også have en masse servere til alle deres kunder. Men vi skulle først se noget mere på deres IT drift. I et rum havde de så en store skærm som gav beskeder hvis nu en server nu ikke havde en sikker forbindelse til kunden, eller bare kørte usædvanligt. Og i samme lokale der var så deres hotline, hvor en masse ansatte så sad klar med et smart headset og snakkede med nogle kunder. Det var altså lidt sygt præcis hvor mange forskellige folk som udelukkende var hyret til sådan at snakke med disse kunder om deres IT drift. Men altså alt var dels flot og det så effektivt ud. De har åbenbart samtidig fået ganske god feedback på deres egen kundeservice. De spiste jo også deres forkost adskilt, således at der jo konstant faktisk var er par ansatte klar ved deres telefon. Og der var tilmed folk hyret som nattevagt, hvis nu at der opstod nogle problemer om natten. Så efter vores lille tour spiste vi så frokost. Jeg så jo mest bare frem til sådan at kunne se på deres datacenter. For jeg var betaget af hele denne IT drift og hvorledes de selv arbejdede.

Efter vores middag var det jo langt som længe tid. Vi skulle se deres flotte datacenter. De åbnede døren til sådan et kæmpe lokale der var fyldt med en masse servere. Det var lige så utroligt som jeg nu selv havde tænkt. Det lignede et eller andet fra sådan en vildt sci-fi film. Sådan et stort rum fyldt med nogle store metalbokse og en masse blinkende lys. Og der var en masse larm fra alle deres blæsere som nu kølede alle disse servere. Vi fik så besluttet sådan at vi faktisk godt måtte gå rundt blandt alle deres servere, men det jo var forbudt sådan at røre ved noget. Hvis man tog et kabel ud, eller måske justerede på noget, så ville det jo betyde en fejl i serveren. Og jeg gik fascineret rundt og kiggede på deres flotte datacenter. Det er utroligt præcis hvor mange flotte maskiner som de havde samlet sammen på et sted. Fra denne dag så besluttede jeg, sådan at jeg ville gøre karriere inden for IT drift. Så jeg uddannede mig, og arbejder nu med et kæmpe datacenter. Så jeg vil takke min EDB underviser for lige at forklare mig om IT drift. Det var altså en udflugt som ændrede mit liv.